Strašná rána pro Rolincovou - Odřízli mu půlku mozku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Strašná rána pro Rolincovou - Odřízli mu půlku mozku

 (Aha! – Dalibor Puchta)

PRAHA – Krutý boj lékařů o život bývalého milence zpěvačky Dary Rolins (33) nebo missky Kateřiny Průšové (22) Petra Vlasáka (32) pokračuje! Rakovinový nádor se totiž po první operaci vrátil, a Vlasák musel na operační stůl znovu. Doktoři tak spolumajiteli oděvní značky Styx museli vzít už téměř polovinu mozku!

  • Exmilenec bojuje o život
  • Obří nádory v hlavě: 10 cm a 12 cm

Nedávná zpráva deníku Aha! o tom, že Petr Vlasák, jeden z nejobletovanějších mužů českého šoubyznysu, má nádor na mozku, působila jako blesk z čistého nebe. Nyní vycházejí najevo další šokující okolnosti jeho krutého onemocnění. „Panu Vlasákovi byl během první operace odstraněn z hlavy nádor o velikosti 12 centimetrů,“ prozradil Aha! člen ošetřující personálu. „Chirurgicky odstranit tak velký nádor bývá problematické, vždy záleží na tom, kde je uložený, jak je přístupný a zda neprorůstá do důležitých mozkových center. Většinou se ale nedaří nádor odstranit celý, záleží na konkrétním případu. Nádor mozku, který není odstraněn celý a nereaguje na zvolenou léčbu, pak znovu dorůstá,“ řekl Aha! přední český neurochirurg. A to se stalo i Vlasákovi.

Necelé dva týdny po první operaci totiž nádor dorostl téměř do původní velikosti a muselo se znovu operovat. „Během dvou operací tak byla Vlasákovi odstraněna téměř polovina veškeré mozkové tkáně,“ přiznává jeden z jeho lékařů. Překvapivě ale ani tak razantní zásah do mozku nemusí mít výraznější následky. „I při významném odejmutí části mozkové tkáně může žít pacient kvalitním životem. Řada důležitých mozkových center se totiž přestěhuje z nemocné do zdravé části mozku,“ říká neurochirurg. To potvrzuje i bývalá Vlasákova přítelkyně, zpěvačka Dara Rolins. „Petra jsem byla navštívit. Vypadá ve formě, na to, co má za sebou,“ říká. Vlasákovu léčbu ale komplikuje skutečnost, že nádor byl s největší pravděpodobností zhoubný. A to šanci na uzdravení výrazně snižuje. Nyní ho však čeká osm týdnů náročné chemoterapie, po ní pak další vyšetření. „Zázraky se dějí a já na ně věřím,“ uzavírá téma nemoci svého bývalého přítele Dara.

10.11.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.