Bodyguardka ukradla brunejské královně šperky za 366 milionů! Odnesla diamanty, vracela bižuterii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bodyguardka ukradla brunejské královně šperky za 366 milionů! Odnesla diamanty, vracela bižuterii!

Fotografie
Fotografie (internal)

Nejvyšší soud v Londýně řeší případ drzé krádeže, která asi nemá obdoby. Mariam Azizová (55), bývalá manželka brunejského sultána a nejbohatšího muže světa Hassanala Bolkiaha (65), obvinila svou bodyguardku Fatimu Kumni Lin (34), že jí zcizila šperky v celkové hodnotě 366 milionů korun! Aby okradená nic nepoznala, plnila šperkovnice bezcennou bižuterií.

Obviněná si měla přivlastnit diamantový náramek za 105 milionů Kč a dva diamantové prsteny v hodnotě 261 milionů Kč. Vzácné šperky měla zcizit z královské rezidence v londýnské čtvrti Kensington.

Fatimě neprospívá především fakt, že byla silně závislá na hracích automatech a v letech 2008 – 2009 se nutně potřebovala vyplatit ze svých dluhů. Advokát Azizové tvrdí, že se osobní strážkyně ke krádeži přiznala, ta však nyní oponuje, že doznání učinila pod obrovským nátlakem.

A úder oplácí úderem: podle jejích slov to byla právě sultánova exmanželka, kdo měl dluhy vzniklé gamblerstvím a ona prý šperky prodala na její příkaz! Proti zlodějce ale u soudu svědčila i Mariamina nevlastí dcera Afifa. Ta totiž Fatimě máminy šperky tajně půjčila!

„Tehdy jsem jí naprosto důvěřovala. Byla mou nejlepší kamarádkou,“ vypověděla. Když se provalilo, že místo drahokamů vrátila do klenotnice bezcennou bižuterii, dívka ze strachu dlouho zapírala.

Zda se klenoty vrátí původní majitelce, zatím není jisté. Ví se jen, že prsteny byly dealerem prodány do Ženevy.

Přečtěte si
aznom
8. 3. 2012 • 14:09

Brunej---no,aby kat už nebrousil šavli!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.