Zpravodajství TV Nova ochromeno: Reportéři utíkají! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Zpravodajství TV Nova ochromeno: Reportéři utíkají!

PRAHA – Ve zpravodajství televize Nova to opět vře! Redakci se totiž chystá opustit hned několik známých tváří! A ředitel zpravodajství Martin Ondráček z toho prý dokonce dostal infarkt přímo v práci!


Ředitel zpráv dostal INFARKT?!


Zpráva o údajném Ondráčkově infarktu je současným hitem zákulisních debat v nejsledovanější televizi. Ondráčka prý srdeční slabost postihla v momentě, kdy se dozvěděl informaci o tom, že z redakce zahraničního zpravodajství se chystají odejít její dva pilíře – redaktoři Jakub Szántó a Petr Zavadil. Samotný Ondráček ale informace o svém infarktu nepotvrdil. „Měl jsem jen zvýšený krevní tlak,“ řekl deníku Aha!.

Kliknutím zvětšeteOdchodem části zahraniční redakce ale přesuny ve zpravodajství nekončí. Nedávno musela odejít reportérka Jana Peterková. Tu totiž chytli policisté opilou za volantem a ona jim měla ještě sprostě nadávat. Na odchodu jsou i reportéři Martin Krpač a Michaela Urbanová. „Ano, je pravda, že z redakce zpravodajství odcházím. Kam? To je teprve v jednání,“ potvrdila deníku Aha! Michaela Urbanová. Připočteme-li k tomu odchod Jana Tuny, přesun Pavla Dumbrovského na moderátorský post, změněné zařazení Jaromíra Chalabaly (vedoucí pořadu Víkend) a Andrey Němcové (vedoucí pořadu Střepiny), je bývalý tým nejsledovanějšího zpravodajství zcela v troskách.

Naopak jedna »známá« tvář se na Novu vrátila. A tou je reportérka Markéta Holatová. Ta na Nově pracovala jako externí spolupracovnice zpravodajství už před několika lety. Tehdy ovšem její kariéra náhle skončila. V jejích reportážích se totiž objevil tentýž muž v pozoruhodné dvojroli. V jedné ho Holatová představila divákům jako člověka, který musel dát své jízdní kolo do zastavárny, aby měl na vánoční dárky. V druhé pak o dva týdny později byl stejný člověk reportérkou prezentován jako extravagantní milionář, který koupil manželce pod stromeček vilu za devět milionů korun.
Když její podvod vyšel najevo, tehdejší šéfredaktor zpravodajství Pavel Zuna s Holatovou okamžitě ukončil jakoukoliv spolupráci.
Nedávno jí ale vzal Ondráček zpátky. Asi jako náhradu za Jana Tunu, který svým dopisem Jiřímu Paroubkovi, v němž ho vyzval k rezignaci, ohrozil podle vedení Novy nezávislost a objektivnost celé redakce zpravodajství televize Nova.


Autor: Josef Koukolíček
Foto: TV Nova

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.