»Lukášku, miluju tě! Tvůj Zorísek « loučí se s Lukášem Přibylem jeho manželka, přátelé, fanoušci i zbytek rodiny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

»Lukášku, miluju tě! Tvůj Zorísek « loučí se s Lukášem Přibylem jeho manželka, přátelé, fanoušci i zbytek rodiny

Poslední rozloučení s Lukášem Přibylem: Před krematoriem promítají Přibylův portrét.
Poslední rozloučení s Lukášem Přibylem: Před krematoriem promítají Přibylův portrét. (ČTK/Šulová Kateřina)

Už od jedné hodiny odpolední se ve strašnickém krematoriu scházeli fanoušci fotbalové Bohemky, Sparťané i přátelé a Rodina zesnulého Lukáše Přibyla (†33), aby se s ním naposledy rozloučili. Místopředseda představenstva Sparty Praha zemřel minulý týden na zástavu srdce.

S fotbalovým manažerem Přibylem se přišly loučit stovky lidí. Tragická událost spojila fanklub Bohemky (kde se Přibyl dlouhá léta před nástupem do Sparty realizoval) i Sparty, všichni společně truchlili nad těžkou ztrátou. Fanoušci i hráči Bohemians dokonce přišli s květinami v barvách klubu, tedy bílými a zelenými květy.

Nejtěžší chvíle ze všech však prožívala jeho manželka Zora. „Lukášku, miluju tě! Tvůj Zorísek,“ nechala vypsat na smuteční stuhu věnce. A hned nad rakví byl další, který má snad ještě emotivnější vzkaz - od roční dcery Beaty: „Milujícímu tatínkovi, milovaná Bea.“

Během hodinového obřadu vzdalo hold Přibylovi hned několik řečníků. „Lukáš byl jako studánka v pralese, která vyschla," řekl například Robert Záruba a pro slzy ani nebyl schopen proslov dokončit. Za řečnický pultík se postavil také majitel Sparty Daniel Křetínský nebo herec Ivan Trojan.

Ten vzpomínal na své působení v Bohemians 1905 a vzkazoval Lukášovi do nebe za tuto příležitost dík. Jaromír Bosák zas poděkoval zesnulému kamarádovi za to, že ctil lidské hodnoty a inspiroval k tomu i druhé.

Ze známých osobností přišli dát Lukáši Přibylovi poslední sbohem Taťána Vilhelmová s Vojtou Dykem, moderátor Libor Bouček, frontman Olympiků Petr Janda, komentátor Robert Záruba s Norou Fridrichovou, Vladimír Šmicer, Ota Černý, Antonín Panenka, Jaromír Bosák či kouč Michal Bílek.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.