EXKLUZIVNĚ Z USA: Havlová volá o pomoc do Ruska - Poslední naděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

EXKLUZIVNĚ Z USA: Havlová volá o pomoc do Ruska - Poslední naděje!

NEW YORK/PRAHA – Boj o nohu Dagmar Havlové (53) pokračuje! A z New Yorku, kde doktoři bývalou první dámu České republiky a manželku Václava Havla (70) léčí, se ozývá volání o pomoc do celého světa!


>> Zachrání ji zázračný Izraelec?
>> Léčí manželku Putina!

„Lékaři hledají pomoc od věhlasného doktora Rechtmana, který je eso při léčení podobných zranění,“ telefonuje zdroj deníku Aha! přímo z Ameriky.

Doktor Alfred Rechtman je izraelský specialista, který léčil i manželku ruského prezidenta Putina!
„Nebudu se k tomu vyjadřovat,“ odmítl specifikovat druh své pomoci bývalé první dámě doktor Rechtman, kterého jsme zastihli na telefonu v Moskvě. Podruhé nebyl doktor Rechtman o moc sdílnější. „Přestaňte okamžitě s těmi útoky, nestrkejte nos, do čeho vám nic není,“ odsekl pouze a položil telefon.

Otázku, jak pomoci manželce milovaného exprezidenta, si pokládá i řada českých odborníků. Co se dá v této situaci dělat a co Dagmar Havlové hrozí? „Neznám přesnou situaci, léčba zřejmě bude nadále spočívat ve fixaci, tedy zpevnění kotníku a léčbě případných povrchových zranění. Zda bude třeba operace, je spekulativní otázkou. Neviděl jsem rentgenové snímky,“ vysvětluje pražský ortoped a dodává, že i po skončení léčby může mít bývalá první dáma určité problémy. „I správně léčené komplikované zlomeniny kotníku mohou pro pacienty znamenat někdy výrazné omezení pohyblivosti. Kotník se stane méně pohyblivým, mohou kulhat,“ říká lékař.

Zatímco původní diagnóza po škobrtnutí Dagmar Havlové na jevišti Divadla na Vinohradech zněla zcela banálně, v New Yorku se kvůli neustávajícím bolestem nohy zjistilo, že kotník je téměř rozdrcený a nasedmkrát zlomený. Z toho důvodu se noha nehojí, a pod sádrou, která nedávno nahradila původní ortézu, se objevily i další komplikace. Hrozící amputaci nohy má zabránit právě doktor Rechtman, který pomohl nejen manželce ruského prezidenta Putina, ale i několika světovým fotbalistům!

Je skutečně možné, že za současný zdravotní stav Dagmar Havlové můžou čeští lékaři, kteří podcenili původní diagnózu? „Nezdá se mi pravděpodobné, že by kolegové úraz podcenili a špatně léčili. Může se stát, že sádra na končetinu tlačí a způsobí tak otlak nebo případnou odřeninu, která se pod ní může zanítit,“ dodává ortoped. Sama Dagmar Havlová se ke svému zdravotnímu stavu nevyjadřuje, ale podle našich informací spolupracuje s americkými lékaři a obrovskou bolest snáší velmi statečně.


Autor: (cam)
Foto Aha!: Kateřina Kalibánová

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.