Ministr Langer: Výhrůžky smrtí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ministr Langer: Výhrůžky smrtí!

Ivan Langer
Ivan Langer (: ČTK)

PRAHA – Hrůza! Ministr vnitra Ivan Langer je v ohrožení života. A nejen on, ale i jeho žena Markéta a obě děti, tříletá Petruška a roční Patrik! Anonym totiž Langerovi posledních pár týdnů posílá výhružné dopisy, které by mohly mít souvislost s odtajněnou Kubiceho zprávou.

Policie už posílila hlídky okolo Langerova domu a zvýšil se i počet mužů, kteří ministra a jeho rodinu hlídají. V rámci zajištění ochrany také Langer odvezl svoji rodinu do zahraničí.

To, jak vážně jsou výhrůžky myšleny, zatím policie prošetřuje. Nicméně už před měsícem pyrotechnici prohledávali Langerův dům v centru Olomouce a hledali skrytou bombu. Podle Langera byla ale výhrůžka bombou teprve začátkem.

„Nechci o tom mluvit, je to pro mne dost nepříjemné. Tuto zprávu nebudu nijak komentovat,“ řekl deníku Aha! Ivan Langer.

S výhrůžkami se setkal i bývalý ministr vnitra František Bublan. „Takové výhrůžky jsou velmi časté. Ministr vnitra je často objektem zájmu různých psychopatů a divných lidí,“ potvrdil deníku Aha! Bublan. „Samozřejmě tím nechci zlehčovat výhrůžky vůči panu Langerovi a jeho rodině. Ale je to něco s čím mohou počítat všichni ministři nebo i policisté, kteří se zabývají kontroverzními případy,“ dodal

Jak dlouho bude zvýšená ochrana Ivana Langera trvat, nikdo nedokáže odhadnout. „Každá výhrůžka se musí vyhodnotit, jestli si jen někdo vylévá zlost, nebo jestli je třeba ho brát vážně. Já si ale myslím, že pokud by chtěl někdo ublížit, tak to rovnou udělá a nebude o tom psát. V každém případě se takové dopisy archivují a pak se v nich hledají nějaké společné znaky, které by vedly k odhalení pachatele. Většinou to ale bohužel nekončí úspěšně,“ popsal práci policie v takových případech Bublan.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.