Psí rádce: Je můj pes gay? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Psí rádce: Je můj pes gay?

Důležité je, zda chcete, aby byl pes chovný. Až podle toho postupujte.
Důležité je, zda chcete, aby byl pes chovný. Až podle toho postupujte. (Profimedia.cz, ara)

Pro milovníky psů připravilo Aha! unikátní seriál rad, jak správně pečovat o vaše mazlíčky, jak je vychovávat a jak zajistit jejich zdravou výživu, aby prosperovali. Každý den odpovídá na vaše otázky některý z odborníků.

A pozor, překvapení pro vás, pejskaře: ucelený přehled rad, fotografií a zajímavostí najdete také ve speciálním psím kalendáři deníku Aha!, který vyjde už tento pátek 11. listopadu.

Můj pes se snaží nakrývat nejen feny, ale i psy. Nemá jinou sexuální orien-taci, není gay? Co s tím mám dělat? Miroslav, Praha

Odpovídá chovatelka Michaela Holá

Váš pes rozhodně nemá problémy se sexuální orientací. Něco takového se u zvířat nevyskytuje. Je to pouze výraz dominantního chování. Takto se snaží upevnit si vůdčí pozici ve smečce a dává tak najevo ostatním nadřazenost.

Pokud neuvažujete o jeho chovném využití, důrazně takové chování zakažte. Psa okřikněte, případně lehce plácněte, aby přestal. Máli být chovný, nebuďte příliš razantní, mohlo by se stát, že nebude chtít krýt vůbec.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.