Chcete přejít k »nové« bance? Přehled poplatků! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Chcete přejít k »nové« bance? Přehled poplatků!

.
(Profimedia.cz)

Pryč jsou časy, kdy bylo na trhu maximálně pět dominantních bank, které nám na poplatcích pouštěly žilou. Přehršle nových či menších bank s sebou ale nese i problém: jak se v nich vyznat a vybrat tu, která nejvíce vyhovuje každodennímu režimu a potřebám?

Aha! připravilo tabulku a hodnocení tří nových »levných« bank – ZUNO, Equa bank, AIR Bank – a dvou stálic – mBank a Fio!

Hodnocení:

● ZUNO, která patří do skupiny Raiffeisen, nabízí k základnímu účtu také nadstandardní verzi, která se hodí hlavně těm, kdo hodně vybírají z bankomatu. Zároveň spořicí účty, které ZUNO nabízí, mají jedno z nejvyšších zhodnocení – 2,3 procenta ročně.

Equa bank si dává záležet hlavně na přehlednosti nabízených služeb a poplatků. Zajímavá je cena 9 korun za výběr z bankomatu, která platí pro kterýkoliv bankomat v Česku i v cizině. Ocení ji proto například cestovatelé.

● U Air Bank ze »stáje« nejbohatšího Čecha Petra Kellnera, která zahájí činnost od 1. listopadu, si zákazníci v základní variantě budou moci zvolit mezi tzv. malým a velkým tarifem. Ve velkém tarifu zaplatíte měsíčně 150 korun, nejčastější poplatky se vám pak ale vyhnou a můžete ušetřit. Bude proto pro lidi, kteří často s účtem manipulují.

● mBank je první banka na českém trhu, která začala rušit u většiny služeb poplatky. Pokud využíváte kartu k placení zboží, máte navíc výběry v bankomatech zadarmo, takže není nutné shánět bankomat »vaší« banky. Produkt tak ocení uspěchaní lidé.

● Banka Fio nemá vlastní bankomaty, nabízí ale zvýhodněné výběry u bankomatů Pharro a ČSOB, které jsou po poměrně slušných šesti korunách. Většina nejčastějších a zákazníky nejvyhledávanějších služeb je u této fi rmy zadarmo. Hodí se proto pro většinu lidí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.