Václav Klaus se s Livií opět shodl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Václav Klaus se s Livií opět shodl

Fotografie
Fotografie (internal)

Václav Klaus je proslulý nejen svým racionálním a logickým uvažováním, ale také svými gesty, kterými velmi často mimoděk vyjadřuje, co se mu zrovna honí hlavou. I tyto své vlastnosti předvedl během své oficiální návštěvy lázní Kyselka. Ty se dají nazvat jakýmsi horkým bramborem Karlovarského kraje. Poslední dvě dekády chátraly a nyní se kolem nich soustřeďuje řada emocí a protichůdných názorů „co s nimi“.

Přímo na místě se prezident seznámil s plány na revitalizaci chráněné lokality lázní – přiblížil mu je generální ředitel společnosti Karlovarské minerální vody, Alessandro Pasquale. Právě Karlovarské minerální vody, které jsou poslední roky jedním z vlastníků některých lázeňských objektů a pozemků, ve spolupráci s majoritním vlastníkem, firmou C.T.S. Duo, nechaly vypracovat projekt na záchranu a další rozvoj části lázní. Počítá se s obnovou nejvýznamnějších objektů a jejich dalším koncepčním rozvojem – v plánu je i muzeum, které připomene historii značky Mattoni.

„Je nezbytné jednat racionálně a hledat reálná řešení. Lázně v Kyselce dvacet let nefungují, takže emotivní obvinění aktivistů, že bohatá společnost je chce proměnit na parkoviště, vnímám jako falešná,“ prohlásil prezident. Koncept, který mu stručně nastínil Pasquale, považuje Klaus za jedinou schůdnou alternativu záchrany lázeňského komplexu.

„I orgány památkové péče by měly hledat kompromisní řešení, slova či striktní požadavky totiž budovy nezachrání,“ uvedl prezident a dostál tak své pověsti racionálně argumentujícího muže.
Na návštěvě doprovázela Klause jeho žena Livie, ta projevila svou ženskou praktickou stránku, když také podpořila racionální plán rekonstrukce a následného využití některých objektů. Všichni přítomní tak měli možnost sledovat soulad hlavy státu s jeho polovičkou okořeněný prezidentovými typickými gesty. Vidět je můžete i vy v naší fotogalerii.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.