Řekl: Chci předváděcí jízdu, pak luxusní fáro ukradl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Řekl: Chci předváděcí jízdu, pak luxusní fáro ukradl!

Audi Q7
Audi Q7 (Aha! – Karel Kopáč, ara)

Po luxusním vozu značky Audi za více než tři miliony korun zatoužil muž (49) z jižní Moravy. Jenže... Neměl dostatek peněz, nechtěl starší ojetinu, ani si vůz poškodit při krádeži v autosalonu. V hlavě se mu tedy zrodil důmyslný plán...

Navštívil autosalon jako zákazník. „Zajímal se o vozy vyšší třídy, Audi A6 a A8. Prodejce mu všechno vysvětlil a nabídl předváděcí jízdu. Muž mu předložil potřebné doklady a vyjeli,“ popsal Aha! majitel brněnského autosalonu.

Během předváděčky se falešný zákazník pokusil vůz získat násilím. „Našemu zaměstnanci řekl, že má pistoli a použije ji. Ať zastaví, dá mu mobilní telefon a vystoupí,“ dodal prodejce s tím, že napadený zaměstnanec se zachoval podle bezpečnostních pravidel firmy: vystoupil a okamžitě informoval policisty.

„Ve voze máme satelitní monitorování. Zloděj to zřejmě zjistil, auto odstavil a utekl. Policisté po necelých dvaceti minutách vůz objevili odstavený u obce Nosislav,“ dodal majitel autosalonu.Zloděje dopadli na základě kopie občanky, kterou si prodejce udělal před jízdou.

„Již v minulosti byl muž odsouzen za majetkovou a násilnou trestnou činnost. Je ve vazbě a hrozí mu trest odnětí svobody až na dvanáct let,“ uvedla policejní mluvčí Petra Vedrová



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.