Dům hrůzy: Bytovka se začala hroutit! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 3. května 2024

Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav

Dům hrůzy: Bytovka se začala hroutit!

Ve Zbůchu nedaleko Plzně se zbortila část obytného domu.
Ve Zbůchu nedaleko Plzně se zbortila část obytného domu. (pro Aha! – Marcela Durasová)

Děsivé středeční ráno prožili obyvatelé trojpodlažního cihlového domu ve Zbůchu u Plzně.

Pro mnohé to byly nejhorší chvíle života. Jejich dům se začal bortit!Domu, ve kterém si koupili byty a postupně je rekonstruovali, hrozí zřícení. „Zatím je prasklina na rohu, která se trhá do všech stran,“ řekla Alena Marešová, mluvčí krajských hasičů, kteří evakuovali šest rodin.

Nikomu se nic nestalo, ale lidé, kteří přišli během okamžiku o střechu nad hlavou, jsou v šoku. Většina postižených odjela k příbuzným. Pro ty, kteří neměli kam jít, obec postavila stan a také již vyjednala náhradní ubytování v místní ubytovně.

Situace byla o to horší, že celé dopoledne vydatně pršelo. O osudu bytovky rozhodne statik. Dům je prý naštěstí pojištěn.

Dagmar z domu hrůzy: Nemáme vůbec nic...

Chvíle beznaděje a strachu Aha! popsala jedna z obyvatelek Dagmar Maulová (40). „Když jsem se ráno kolem deváté vracela z nákupu, sousedka mi říká, že má puklinu v kuchyni. Během chvíle jsme všichni byli před domem a pak to přišlo,“ popisuje paní Maulová.

„Hrozná rána! Bum! A dům se začal sesouvat! To se prostě nedá popsat, ten děs. Ještě nyní mám třes po celém těle,“ líčí žena své pocity. Nejhorší podle ní je, že nikdo neví, co s domem bude dál.

„Už jsme do něho investovali spoustu peněz. Nechali jsme opravit střechu a teď se začalo s izolací,“ dodává majitelka jednoho z bytů. Právě kopání kolem domu by mohlo stát za včerejším sesunem.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.