Havárie ultralightu: Usmíření s matkou, nebo vražda? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pondělí 29. dubna 2024

Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav

Havárie ultralightu: Usmíření s matkou, nebo vražda?

Konrad S. miloval létání. V troskách letadla také nakonec zahynul.
Konrad S. miloval létání. V troskách letadla také nakonec zahynul. (EPA, ara)

Mělo jít o dojemnou schůzku po letech odloučení matky se synem. Místo toho přišlo neštěstí a smrt. Konrad S. (†47) letěl malým osobním letadlem navštívit maminku, jenže se zřítil přímo na její dům! V troskách zahynul, šokovanou matku Rosmarie (68) vytáhl z plamenů duchapřítomný soused.

„Jsi doma? Za chvíli budu u tebe,“ zavolal Konrad v sobotu matce, která žije v severošvýcarském Oberhallau. Pak sedl do svého letounu Diamond Aircraft DA 42 a z letiště v Altenrheinu se vydal na návštěvu.

Bylo těsně před čtvrtou hodinou odpoledne, když se stroj objevil nad Oberhallau. Svědkové popisují, jak Konrad třikrát přeletěl matčin dům, jako by ji chtěl ze vzduchu pozdravit. Při čtvrtém přeletu se ale letoun zřítil přímo na dům! Pilot byl na místě mrtev, žena vyvázla s lehčími zraněními.

Šok záhy vystřídaly pochybnosti. Šlo skutečně o nehodu? Konrad se s celou svou rodinou přestal stýkat už před mnoha lety a nepřijel ani na pohřeb otce, který před dvěma roky podlehl rakovině. Předtím se s matkou hodně hádal, ale najednou chtěl přiletět na návštěvu, jako by se mezi nimi nikdy nic zlého nestalo.

Existuje proto i policejní verze, která hovoří o sebevraždě a pokusu o vraždu. Byl Konrad S. vracející se ztracený syn, nebo pomatenec, který chtěl zabít vlastní matku? Pokud policie nenajde dopis na rozloučenou, pravda asi zůstane navždy utajena...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.