Postránecký o Sukovi (†81): Vykouřil jsem s ním jeho poslední doutník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Postránecký o Sukovi (†81): Vykouřil jsem s ním jeho poslední doutník

Virtuos Josef Suk bude dnes pochován na Vyšehradě. Veřejnost se s ním loučila včera v pražském Rudolfinu.
Virtuos Josef Suk bude dnes pochován na Vyšehradě. Veřejnost se s ním loučila včera v pražském Rudolfinu. (Aha! – Marek Pátek)

V Dvořákově síni pražského Rudolfina se včera lidé rozloučili s pravnukem Antonína Dvořáka, houslovým virtuosem Josefem Sukem (†81), který minulý čtvrtek podlehl rakovině.

Mezi houslisty a jeho kolegy nechyběl ani herec Václav Postránecký (67), kterého se Sukem pojilo dlouholeté přátelství. „Vykouřil jsem s ním jeho poslední doutník,“ řekl smutně oblíbený herec.

„Já ani nevím, proč si mě tolik oblíbil. Byl velmi přátelský a vstřícný kumštýř. On bude chybět, protože byl takový mohutný akord. Nebyl jeden tóneček. Byl mimořádný člověk,“ vzpomínal Postránecký, který při Sukovi stál i v jeho nejtěžších chvílích, kdy bojoval o život se zákeřnou rakovinou.

„Když jsme se naposledy sešli, tak byl po chemoterapii a byl ostříhán, takže atak nemoci byl velmi zřetelný. On nás, kteří jsme za ním přišli, vyzval: »Kluci, pojďte si dát doutníky, třeba je to naposled.« Tak jsme s ním kouřili všichni ze solidarity,“ řekl Aha!

Postránecký, který i přes bolest v srdci o Sukovi mluvil s úsměvem na tváři.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.