Bývalý olympionik střílel po policistech! Šílence fotili potajmu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Bývalý olympionik střílel po policistech! Šílence fotili potajmu!

Bývalý československý boxer Rudolf Gavenčiak zmateně jezdil po Teplicích v protisměru. Když ho zastavila policejní hlídka, vytáhl brokovnici a začal střílet.
Bývalý československý boxer Rudolf Gavenčiak zmateně jezdil po Teplicích v protisměru. Když ho zastavila policejní hlídka, vytáhl brokovnici a začal střílet. (ČTK)

Velkou statečnost prokázala osoba, která se ve vypjaté chvíli rozhodla mobilním telefonem potají zdokumentovat sobotní řádění šíleného střelce Rudolfa Gavenčiaka (46).

Díky tomu si čtenáři Aha! mohli prohlédnout, jak přestřelka s policisty opravdu probíhala a že nešlo jen o obyčejnou klukovskou honičku. Člověk, který fotografii pořídil, však tvrdí: „O popularitu nestojím.“

Fotografie médiím poskytl pod podmínkou naprosté anonymity. Nepřál si zveřejnit svoje jméno, k případu ani nechtěl nic říct. Reportéři Aha! ho nezastihli ani včera přímo na místě incidentu. Dům byl zamčený, stejně tak obchod v něm.

Proč tolik tajností?

Dům se totiž nachází v ulici, která – přestože je v centru – má mezi místními nevalnou pověst kvůli velké koncentraci heren, vietnamských obchodů a nejrůznějších podezřelých individuí. Ulice je známa především členům místního podsvětí a je plná lidí, kteří nic neviděli, nic si nepamatují nebo neumějí česky...

Z tohoto pohledu nebylo řádění bývalého československého olympionika Gavenčiaka zas tak neobvyklé. Jak se Aha! podařilo zjistit, divokou honičku, kterou rozpoutal, se rozhodl zakončit v ulici, kde jeho žena Věra provozuje bar Alex. A kdyby jen to, dokonce má přímo nad barem byt!

„Bydlí tady asi dva roky, přistěhovala se sem z Dubí, měla tam rodinnou vilu,“ řekl Aha! jeden z místních, který si také přál zůstat v anonymitě.

Co se v sobotu dopoledne v Teplicích stalo?

V sobotu dopoledne policistům volali řidiči, že po Teplicích jezdí kdosi velkou rychlostí v protisměru a ohrožuje ostatní lidi. Strážníci muže po nějakém čase dostihli přímo v centru města.

Muž vystoupil z auta a brokovnicí začal ohrožovat jak kolemjdoucí, tak zasahující policisty. Poté zaběhl do průjezdu nedalekého domu a rozpoutala se přestřelka, při které byl muž zraněn.

„Pravděpodobně si to zranění způsobil sám, byl převezen do pražské nemocnice na ošetření,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Hanka. „Zřejmě bude obviněn, hrozí mu stíhání hned za čtyři trestné činy,“ dodal mluvčí.

Kdo je Rudolf Gavenčiak

46 let, narozen v roce 1965 v Nové Bystrici na Slovensku

reprezentoval Československo v boxu ve středně těžké váze

v roce 1988 byl členem československé výpravy na letní olympiádě v jihokorejském Soulu, vypadl tu ve 2. kole

po skončení kariéry podnikal, provozoval bezpečnostní a vymahačskou firmu a údajně i noční kluby

v Teplicích je prý velmi známou postavou, která budí respekt...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.