Bezohledný vrah Luboš Miko (51): Dostal doživotí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Bezohledný vrah Luboš Miko (51): Dostal doživotí!

Miko se u soudu tvářil jak neviňátko.
Miko se u soudu tvářil jak neviňátko. (foto Aha! – Karel Kopáč)

S chladnokrevným klidem a tvrzením, že je nevinný, si včera Luboš Miko (51) vyslechl nekompromisní verdikt pražského soudu.

Ten poslal recidivistu Mika za vraždu taxikáře (†70) a pokusy o vraždy dvou žen na doživotí do vězení. Ďábelský plán Miko uskutečnil předloni 17. srpna. Taxíkem se nechal odvézt do pražských Kunratic. Tam bezbranného řidiče střelil dvakrát zezadu do hlavy.

Ukradl dva mobily a 200 korun. Aby zakryl stopy, polil vůz benzinem a zapálil. Tělo hodil do nedalekého rybníka. V blízkosti ohořelého taxíku kriminalisté objevili láhev se stopami DNA patřící právě Mikovi.

Recidivista přesto trval na nevině. „Jsem darebák, jsem zloděj, ale nejsem vrah,“ řekl s tím, že na místě činu obhlížel dům, který chtěl vykrást. Soud ale nepřesvědčil.

Senát nepochyboval ani o dalších vražedných útocích. Miko se po hromosvodu vloupal do bytu v Praze 4, kde ukradl mobil. Probudil však majitelku bytu (62). Začal ji jako šílený bodat nožem do hlavy a hrudníku a křičel »Drž hubu, nebo tě zabiju«. Za pár dní na pražském Chodově útočil na ženu (47), které chtěl vzít kabelku.

Šedesáticentimetrovou mačetou, kterou Miko dříve též ukradl, sekl ženu do ruky a přitom jí amputoval části několika prstů. Když se snažila získat kabelku zpět, sekl ji i do druhé ruky a do hlavy. Obě napadené přežily jen díky rychlé lékařské pomoci.

Miku, který už ve vězení strávil dvacet let, znalci označili za bezohledného člověka, jehož možnost nápravy je velmi nízká. Miko se na místě odvolal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.