Slunce, seno a pár facek - Našli jsme inženýrku Tejfarovou: Ztloustla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Slunce, seno a pár facek - Našli jsme inženýrku Tejfarovou: Ztloustla!

Kateřina Lojdová jako inženýrka Tejfarová
Kateřina Lojdová jako inženýrka Tejfarová

PRAHA – Kateřina Lojdová (44) se jako inženýrka Gábina z Prahy včera na obrazovkách televize Nova pořádně porvala s Jiřím Lábusem a Jaroslavou Kretschmerovou v legendární scéně komedie Zdeňka Trošky Slunce, seno a pár facek. Co dělá teď?

Musela na operaci

Deník Aha! ji vypátral. „V centru Prahy mám v Karlově ulici obchod s keramikou Klára Loyd a také podnikám v rekonstrukcích bytových interiérů. Po revoluci jsem se totiž živila politikou, čtyři roky seděla v parlamentu, a tím mi v herectví ujel vlak. Myslím, že navždy,“ prozradila Kateřina deníku Aha! s trochou nostalgie. Fotografie a vzpomínky na její hereckou kariéru jí totiž při povodních vzala voda...

„Mojí největší radostí jsou teď děti. Akorát začaly chodit do školy, tak píšeme úkoly,“ říká Kateřina Lojdová, která má s prezidentem rádií Frekvence 1 a Evropa 2, Francouzem Michelem Fleischmannem, šestiletá dvojčátka Kláru a Maxe. Kateřina po porodu nabrala pár kilo navíc, ale vůbec jí to nevadí. Spíš jí vadily brýle, které musela nosit kvůli horšícímu se zraku, před čtyřmi lety proto podstoupila v Refrakčním centru v Praze laserovou operaci očí.

„Věřte, že kočkovat se s dvojčaty je někdy o život samo o sobě. A když si dvojčata vymyslela hru »házení piškotů mamince za skla brýlí«, řekla jsem si dost. Před operací jsem samozřejmě měla obavy. Napadlo mě, »co když ten laser ujede, a já budu slepá?«, ale po získání všech možných informací o operaci jsem začala chápat, že asi neujede. Změnu po operaci považuji doslova za zázrak. V brýlích vypadáte chytřejší, ale i starší. Od určitého věku mohu klidně vypadat trochu hloupější a trochu mladší,“ říká Kateřina, která je mimo jiné nevlastní sestrou populárního sportovního komentátora Petra Vichnara (53).

Kromě herectví se Kateřina uplatnila jako televizní hlasatelka a moderátorka. Její nejvýraznější rolí ale zůstává inženýrka Tejfarová z posledních dvou dílů Slunce, seno... V devadesátých letech byla poslankyní Parlamentu České republiky za Severomoravský kraj a dnes se věnuje výtvarné činnosti a podnikání.

23.9.2006

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.