Tragická nehoda v Lednici: Za mladíkem se zavřela voda! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tragická nehoda v Lednici: Za mladíkem se zavřela voda!

Mrtvolu řidiče našli potápěči po půlhodině.
Mrtvolu řidiče našli potápěči po půlhodině. (ČTK – Václav Šálek)

Pořádně zamotanou hlavu měli od sobotního večera policisté v Lednici. Pátrali totiž po mladíkovi (†22), jehož auto se našlo v rybníku Apollo. Řidič v něm ale nebyl! Kriminalisty na případ upozornili rodiče mladíka, kteří tvrdili, že jejich syn autem cestoval, do cíle však nedojel...

Ač policisté začali pátrat okamžitě, horkou stopu objevili až v neděli. „Cestu, po které měl jet, jsme prohledávali už v sobotu večer, ale nic jsme neobjevili, proto jsme v pátrání pokračovali i v neděli. Dopoledne jsme pak objevili místo, které vykazovalo známky autonehody,“ popsala břeclavská policejní mluvčí Kamila Haraštová.

Tím místem byl rybník, v němž auto skončilo převrácené střechou dolů. „Byl to rover. Ležel asi osm metrů od břehu a byl zcela ponořen pod vodou. Auto mělo rozbitá okna a řidič v něm nebyl,“ řekl Aha! mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Záchranáři proto doufali, že se mladík z vodní pasti sám dostal, vyplaval a zachránil se. Jejich naděje ale bohužel byly marné! Dva policejní potápěči jeho tělo objevili půl hodiny po vytažení auta. Náraz, při kterém se auto dostalo do vody, jej zřejmě vymrštit ven.

„Pravděpodobnou příčinou byla nepřiměřená rychlost, kterou řidič vjel do levotočivé zatáčky. Ve smyku se nakonec dostal mimo silnici, přerazil betonový patník ohrazení cesty a vletěl do rybníka. Příčinu smrti určí lékař,” dodala Haraštová, podle níž se ale mladík zřejmě utopil.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.