Svět módy se zbláznil... KOPYTOBOTY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Svět módy se zbláznil... KOPYTOBOTY!

Kopytoboty
Kopytoboty  (Profimedia.cz)

Přáli jste si někdy zažít, jak se asi chodí takovému koni? Nyní si tento sen můžete splnit díky originálním botám anglického módního návrháře Dana Glovera.

Na první pohled šílené, ale na ten druhý... No, na ten vlastně také. Ale co, důležité je, že se boty lidem líbí, a navíc jdou peníze vydělané prodejem těchto kopytobot na charitu.

Na dráhu nebo do divadla?

Sám návrhář své boty popisuje jako to nejlepší, co si můžete obout, když se rozhodnete proběhnout se po dostihové dráze. Ale prý se hodí i do společnosti, vypadají totiž opravdu luxusně. Důležité je hlavně ale to, že výroba těchto bot má bohulibé pozadí.

Nápad totiž vznikl v hlavě ředitele britské sázkové společnosti Betfair. Společnost pověřila tým návrhářů pod vedením Dana Glovera, aby navrhl něco opravdu exklusívního a originálního ke 100letému výročí slavného festivalu koňských závodů ve městě Cheltenham, který začal 15. března. Výsledek vidíte sami. Boty mají u návštěvníků velký úspěch.

Sluší krásným ženám

Boty sluší hlavně krásným ženám, i když na první pohled vypadají poněkud podivně. Kopyto není originální, je vyrobeno z uhlíkových vláken. Žádní koně kvůli botám umírat nemuseli, jenom přišli o pár chlupů, protože ty jediné jsou na botách živočišného původu.

Boty pro každého

Ačkoliv boty mají vysoké, takřka jehlové podpatky, jsou určeny jak ženám, tak mužům. Jak se cítí muž obutý do koňských kopyt s jehlovým podpatkem, se nám bohužel zjistit nepodařilo.

Je libo kozačky, nebo nízké boty?

Kopytoboty se vyrábějí ve dvou velikostech. Máte možnost koupit si buď boty pod kolena vysoké 55 cm, nebo o něco nižší boty kotnikové, vysoké 25 cm. Podpatky mají všechny stejné.

Peníze jdou na charitu

Kopytoboty nejsou levné. Zájemce vyjdou na částku přes 37 000 Kč. Ta jde na charitu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.