Slavný detektiv Hercule Poirot: Končí ! Po 22 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Slavný detektiv Hercule Poirot: Končí ! Po 22 letech!

Nové díly Hercula Poirota už diváci neuvidí.
Nové díly Hercula Poirota už diváci neuvidí. (Česká televize)

Také jste si oblíbili detektiva, kterého vedle francouzského přízvuku proslavil jeho pěstěný knírek? Teď mu pouze můžete říci »adieu«, tedy sbohem!

Jeden z nejslavnějších detektivů Hercule Poirot zmizí bohužel už navždy z televizních obrazovek (u nás vysílá ČT1 každý pátek)!

O konci série televizních adaptací románů Agathy Christie, jejichž ústřední postavou byl šarmantní belgický detektiv ve výslužbě, rozhodla britská televizní stanice ITV. Na točení nových dílů nejsou peníze.

Se svou postavou se bude těžce loučit zejména britský herec David Suchet (64). Roli dostal na základě doporučení členů rodiny slavné spisovatelky. A byla to trefa do černého! Podle kritiků je jeho interpretace detektiva vůbec nejlepší.

Ano, nebyl zdaleka jediným představitelem elegantního pána s fištrónem. Roli Poirota ztvárnilo, ať už pro samostatný film či pro televizi, celkem šest herců, mezi nimi i slavný Peter Ustinov (†82). Jenže jedině pro Sucheta byl Poirot téměř dvojníkem.

Svou hereckou kariéru s ním spojil na dlouhých 22 let. První epizoda se začala natáčet v roce 1989 a celkem jich bylo 65! Doufal ještě, že dokončí roztočenou sérii, jenže ITV rozhodla jinak.

Příčinou nebyla špatná sledovanost, vždyť na celém světě se na jednu epizodu dívalo 330 milionů diváků, ale zoufalý nedostatek peněz.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.