Zlatník pálil na policisty: Zastřelila ho zásahovka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zlatník pálil na policisty: Zastřelila ho zásahovka!

Mrtvého muže odvezla pohřební služba.
Mrtvého muže odvezla pohřební služba. (Reprofoto TV Nova)

Jako na Divokém západě to včera vypadalo v Lysé nad Labem na Nymbursku. Policisté tady zastřelili místního zlatníka (†58), který nejdříve vyhrožoval zabitím své družce a pak pálil na policisty...

Vyděšená žena (48) zavolala na linku 158 v 9.38 hodin. „Oznámila, že ji její druh ohrožuje střelnou zbraní a že ji zastřelí,“ uvedla mluvčí nymburské policie Petra Potočná.

Když na místo dorazila hlídka, byly dveře do bytu pootevřené. Policisté využili toho, že žena stála v předsíni a muž byl ve vedlejší místnosti. Bleskově ji odvedli ven. Střelec se pak v pokoji zabarikádoval a hrozil, že se zastřelí. V 10.10 hodin proto přijela na místo zásahová jednotka s vyjednávačem.

„Celou dobu vyjednávali přes pootevřené dveře bytu. Když pootevřeli i dveře do místnosti, muž na ně začal střílet,“ popsala situaci mluvčí. Policisté střelbu opětovali. Agresor utrpěl smrtelné zranění. On sám policisty nezranil, měli ale prostřílené ochranné štíty.

Jak kriminalisté následně zjistili, zlatník vlastnil několik legálně i nelegálně držených zbraní. Jaký byl motiv chování muže, který v minulosti podle TV Nova postřelil bratra, policie vyšetřuje. Případem se zabývá také policejní inspekce, která prověřuje, zda policisté použili služební zbraň oprávněně.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.