Novinka Škody: Co z Vision D přežije? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Novinka Škody: Co z Vision D přežije?

Šéfdesignér Jozef Kabaň pózuje u konceptu Vision D.
Šéfdesignér Jozef Kabaň pózuje u konceptu Vision D. (ČTK)

Koncept Vision D, který v pondělí večer představila mladoboleslavská Škoda na ženevském autosalonu, vzbudil ihned po svém uvedení kolotoč spekulací a dohadů, které z dílů na novém »embéčku« se objeví v budoucnu v sériové výrobě.

Samotný koncept Vision D se totiž sériové výroby nedočká. Nicméně prvních sériově vyráběných aut s novým stylem bychom se měli dočkat už příští rok...

Co je to koncept?

Koncept vozu je vlastně jen nepojízdná maketa bez motoru, na které automobilka ukazuje, kterým směrem se chce v designérských řešeních ubírat. Na konceptu, který veřejně prezentuje, si automobilka také testuje reakci veřejnosti. Jen opravdu málo konceptů se dočkalo sériové produkce, většinou se z nich používají jen části. Koncepty vozů bývají také často utajovány a designéři automobilek si na nich zkoušejí, jak by který díl na takovou maketu pasoval.

Vision D

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.