Patrika (2) se zastal ombudsman | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Patrika (2) se zastal ombudsman

Fotografie
Fotografie (internal)

Sociální pracovníci v Česku škodí dětem! Ač je konstatování děsivé, není nepravdivé.

vědčí o něm i příběh dvouletého Patrika, kterého chtějí poslat z Prahy, kde se narodil, do děcáku na Slovensko.

Malého prcka se nyní proti úřadům zastal ombudsman. „Orgán sociálněprávní ochrany dětí odboru sociálních věcí Úřadu městské části Praha 9 se při výkonu sociálněprávní ochrany nezletilého Patrika dopustil pochybení, neboť dle mých zjištění nejedná v zájmu dítěte,“ uvedla ve zprávě Jitka Seitlová, zástupkyně veřejného ochránce práv.

O co v kauze »Páťa« jde? Patrik je Slovák, ale narodil se v Čechách, žije tu i jeho máma Slovenka, která se o něj nyní nedokáže postarat, a proto se dostal do Klokánku. Podle nepravomocného rozsudku soudu byl již dokonce svěřen na přání matky do pěstounské péče. S tím sociální pracovníci ale nesouhlasili a rozhodli, že když je Slovák, patří na Slovensko – do ústavu! Otec se Patrika totiž po narození zřekl a babička se o dítě starat nemůže. Zahájili proto řízení o jeho navrácení na Slovensko.

Jejich postup již v minulosti odsoudila Marie Vodičková z Fondu ohrožených dětí: „Děti nejsou majetkem státu, jehož jsou státními příslušníky. Některé dítě má i několik státních občanství, to bychom je pak museli třeba rozčtvrtit,“ uvedla. Nyní se Patrika proti úřední ZLOmoci zastal i ještě někdo další.

Není sám...

Patrik není jediné dítě, které ničí sociální pracovníci. Příkladem je Dominik (7) z Brna, kterému rodiče lepili na paty připínáčky a trýznili ho hladem tak, že vážil stejně jako asi tříleté dítě. Dítěti totiž před rodiči tyrany nepomohla sociální pracovnice Lea Petříčková (57), která o chlapcově situaci dlouho věděla a nezasáhla.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.