Okamžik, kdy se Manningovi dozvěděli krutou pravdu: Nikdo nepřežil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Okamžik, kdy se Manningovi dozvěděli krutou pravdu: Nikdo nepřežil

Z budovy Canterbury TV zůstala jen hromada trosek.
Z budovy Canterbury TV zůstala jen hromada trosek. (ČTK)

Novozélandské město Christchurch se jen pomalu vzpamatovává z úterního ničivého zemětřesení. Velká část městských domů leží v troskách nebo je silně poškozena.

Počet mrtvých stoupl na 75, ale jen pod troskami budovy televize by mohlo být až 100 obětí! Celkem je pohřešováno kolem 300 osob. Osmdesát procent města je bez vody a v noci platí zákaz vycházení. Už po několika málo hodinách se začaly v médiích objevovat příběhy plné odvahy, ale i zoufalství, které přinesla katastrofa.

Pod troskami budovy televizní stanice Canterbury TV (CTV) by mohla být až stovka obětí. Mezi nimi televizní hlasatelka Donna Manningová. Její děti Kent (15) a Lizzy (18) seděly spolu s tatínkem celý den venku před haldou trosek v naději, že z nich jejich matku vysvobodí. „Máma je super, dokáže to. Dokáže všechno,“ modlila se Lizzy ještě chvilku před tím, než k nim přistoupila policistka v reflexní vestě. „Mám pro vás smutnou zprávu...,“ řekla a ihned ji přerušil příval bolesti pozůstalých. „Záchranáři vylučují, že by někdo mohl přežít... Je mi to nesmírně líto...“

Budova televize CTV byla zcela zničena. Přežila jen hrstka nejšťastnějších, kteří se z trosek vyplazili bezprostředně po otřesech. „Byli jsme v sedmém patře, když se všechno začalo třást. Bylo nás asi deset, a vlastně ani nevíme, co se stalo. Strachy jsem zavřel oči. Když jsem je znovu otevřel, byli jsme prakticky u země, celé patro se s námi sesulo,“ říká televizní pracovník Pip Ramby, který si jakýmsi zázrakem odnesl jen několik odřenin.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.