Cestovka pro plyšáky? Nefunguje! Investor Tomio Okamura: Zvedneme se... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Cestovka pro plyšáky? Nefunguje! Investor Tomio Okamura: Zvedneme se...

Tomio Okamura věří, že se podaří přilákat plyšáky zpátky do ČR.
Tomio Okamura věří, že se podaří přilákat plyšáky zpátky do ČR. (ara, Martin Pekárek)

To bylo slávy, to bylo humbuku!

Když před rokem během populárního pořadu Den D odstartoval český projekt Cestovka pro plyšáky, zajímala se o ni média po celém světě. Dnes se projekt potácí na hranici funkčnosti a přešlapuje na místě.

Jedním ze spolumajitelů firmy Toy Traveling, která má cestování plyšáků na starosti je i Tomio Okamura, jinak tiskový mluvčí Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Tvrdí, že projekt není mrtvý, i když internetové stránky nefungují. „Stránky se přestavují, hlavní majitel firmy Marek Hlávka, který s tím nápadem vlastně přišel, nám jako spoluinvestorům oznámil, že by stránky rád předělal. Já to vítám, protože po prvotním obrovském zájmu se ukázalo, že chybějí možnosti online plateb a podobně. Čili ten projekt by měl v budoucnu fungovat dál,“ vysvětlil Aha! Tomio Okamura.

Faktem zůstává, že projekt, při kterém lidé z celého světa posílají plyšáky do Prahy, kde se fotí na nejrůznějších místech a pak spolu s kolekcí fotek zase cestují zpět k majiteli, vzbudil celosvětovou pozornost. „Byl to jeden z nejmedializovnějších podnikatelských projektů od dob Bati,“ tvrdí Okamura. To s sebou ale přineslo i stinnou stránku: Přestože český projekt byl první, již nyní funguje po celém světě několik konkurenčních kopií.

„Víme o tom, je to o důvod víc, proč se internetové stránky přestavují, chceme mít lepší funkčnost a nabídnout toho více. Jejich nová podoba by měla být hotová v březnu a spustit by se teoreticky mohly v dubnu,“ vypočítává Okamura, který projektu věří i nadále. Úskalím je podle něj i náladovost zákazníků, kteří se chovají, jako kdyby cestovali sami, i když za ně putuje plyšák. Všichni chtějí mít hezké fotky, a to v zimních měsících není dost dobře možné. Na jaře by se to ale zase mohlo změnit.

„Myslím, že naději na úspěch tento projekt má, ale kdyby došlo k tomu, že to nevyjde, tak mi to nevadí, já už mám své investované prostředky zpátky. Ne sice přímo v penězích, ale v té zábavě a celosvětové mediální zkušenosti, kterou jsem díky tomuto projektu absolvoval,“ uzavřel Okamura, který do projektu ze svého vložil 150 tisíc korun, stejně jako Dana Bérová, další z investorů pořadu Den D.

Přečtěte si
ines
21. 2. 2011 • 18:54

pane okamuro neni pravda ,ze tento projekt byl v cesku prvni a ze v jinych statech je kopie a cesko patri mezi kopie taky nebod usa uz toto existuje a jako dukaz vam muzu poslat fotografii s talismanem v usa .mnoho napadu prichazi do den -d z usa .pokud nejste dobre informovan a to se divim ,ze zrovna vy tuto informaci nemate?ze neco takoveho uz jede a davno pred vami.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.