Velká vlaková loupež: Ukradli modely za 6 milionů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velká vlaková loupež: Ukradli modely za 6 milionů!

Dvojice z gangu, Pavel Švrčina (vpravo) a Petr Velký, se po vynesení rozsudku jen usmívali.
Dvojice z gangu, Pavel Švrčina (vpravo) a Petr Velký, se po vynesení rozsudku jen usmívali.  (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Čtyřlístek výtečníků, který řádil jak černá ruka a kradl výlučně modely vláčků, skončil. Včera si od soudu odnesli tresty od tří do 8,5 roku vězení.

Gang zlodějů totiž řádil ve velkém a za tři roky svého působení si přivlastnil modely unikátních vláčků za zhruba 6 milionů korun!

Podle obžaloby se členové skupiny například podíleli na krádeži vláčků z prodejny v Německu, kde způsobili škodu za více než 2,5 milionu korun.

Kradli také v Železničním muzeu v Lužné na Rakovnicku, kde uloupili i model parní lokomotivy z období RakouskoUherska v měřítku 1:20. Hodnotu tohoto modelu stanovil majitel na 600 tisíc korun, odborník ale uvedl až 1,5 milionu!

„Obžalovaní se ke krádežím doznali, namítali však, že odcizili méně věcí, zpochybňovali také hodnotu ukradeného zboží,“ řekl předseda senátu Petr Mráka. Majitelům se podařilo vrátit jen část ukradených modelů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.