Dobrá zpráva pro řidiče: Odtažené auto vrátí na místo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dobrá zpráva pro řidiče: Odtažené auto vrátí na místo!

Odtáhnout, ale zase vrátit! Tak teď budou muset úředníci postupovat!
Odtáhnout, ale zase vrátit! Tak teď budou muset úředníci postupovat! (Foto Aha! – A. Malachovský)

Pokud jste v době čištění ulic zapomněli přeparkovat, o auto nepřijdete.

Podle včerejšího rozhodnutí Nejvyššího soudu v Brně ho najdete tam, kde stálo! Správce komunikace sice může vůz odtáhnout, po úklidu ho ale musí vrátit na místo! Zaplatíte sice odtah, ale stále to vyjde levněji než »parkovné« někde na okraji města.

Nejvyšší soud tak rozhodl na základě případu ženy z České Lípy, které v roce 2005 v Praze odtáhli nepojízdný vrak Škody 120 na odstavné parkoviště. Zůstalo tam téměř dva roky a Správa služeb hlavního města Prahy chtěla po ženě parkovné přes 132 tisíc korun!

Soudci naznačili, že úředníci mohli vůz vrátit na původní místo hned po vyčištění ulice. Účtovali by majitelce nejen odtah, ale i navrácení vozu na místo. I to by však bylo mnohem levnější než odtáhnout auto na placené parkoviště.

„Po naplnění veřejného zájmu, kterým je dočasné uvolnění komunikace, je správce komunikace povinen vůz vrátit na místo, odkud musel být odstraněn,“ potvrdil předseda senátu Mojmír Putna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.