Velká voda na českých řekách: Ještě není úplně vyhráno... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Velká voda na českých řekách: Ještě není úplně vyhráno...

BAKOV N. JIZEROU - Zatopená byla i příjezdová silnice u Bakova nad Jizerou, automobily musely opatrně projíždět obrovskou louží.
BAKOV N. JIZEROU - Zatopená byla i příjezdová silnice u Bakova nad Jizerou, automobily musely opatrně projíždět obrovskou louží. (Aha! – Martin Přibyl, ČTK – Libor Zavoral, Jan Sokol, Petr Eret, HZS Ústeckého kraje)

Lidé žijící podél českých řek i včera po celý den s obavami sledovali stoupající hladiny a modlili se, aby jim velká voda nezalila domovy.

Ne všichni ale zůstali ušetřeni... Nejvážnější situace byla v severních, západních a středních Čechách, hned na 14 místech platil třetí, tedy nejvyšší stupeň povodňové aktivity.

A komplikace se nově začaly objevovat i na Moravě! Povodňová výstraha platí až do pondělí, protože dolní toky Berounky, Vltavy, Labe a dalších toků mají teprve kulminovat. Úplně vyhráno tedy není!

Rozvodnění řek způsobilo hlavně mimořádně teplé počasí a k oblevě se navíc přidaly dešťové srážky.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.