Opuštěné stádo skotu - Býci na jatka, březí krávy do nové stáje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 7. května 2024

Svátek slaví Stanislav, zítra je Den vítězství

Opuštěné stádo skotu - Býci na jatka, březí krávy do nové stáje!

Stádo musí do konce ledna z neoploceného pozemku pryč.
Stádo musí do konce ledna z neoploceného pozemku pryč. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Konec strachu! Tedy aspoň pro obyvatele Dolní Lomnice u Říčan, které děsilo volně pobíhající 19hlavé stádo opuštěných a vyhladovělých krav a býků.

Zvířata zmizí, poteče ale krev...

Chovatel Jindřich Bauer, který kvůli majetkovým sporům o nemovitost zvířata opustil, se dohodl s veterináři a starostou Říčan na řešení: dobytek, který se volně potuloval a hladověl tak, že mu deník Aha! před dvěma týdny musel dovézt 150 kg krmiva, se z neoploceného chátrajícího statku do konce ledna odstěhuje. První kusy, zřejmě osm býků, skončí již příští týden na jatkách.

Jakmile se je podaří odchytit a naložit, odveze je majitel na porážku. „Není na tom nic mimořádného. Nejedná se o chovné býky. Od telat byli chovaní k jatečním účelům,“ řekl Aha! ředitel Krajské veterinární správy Zdeněk Císař.Zbytek stáda čeká ale příjemnější osud.

„Hlavně vysoko březí a březí krávy by měly být přesunuty k chovateli z nedalekého okolí. Ten na jednání slíbil, že je ustájí,“ dodal Císař.Říčanské radnici i díky Aha!, které na problém poukázalo, nabídlo pomoc několik chovatelů a ochránců zvířat.

Přečtěte si
zaj-po
14. 1. 2011 • 13:27

TAK TO JE SÍLA, NĚCO TAKOVÉHO SE MŮŽE STÁT JENOM V ČECHÁCH.UBOHÁ ZVÍŘATA.KTRÁ ZA NIC NEMOHOU.KDY SE LIDE ČESKÝ PROBUDÍŠ???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.