Policejní honička v Čáslavi - Lupič měl dva samopaly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policejní honička v Čáslavi - Lupič měl dva samopaly!

Policejní záběr z lupičova vozu.
Policejní záběr z lupičova vozu. (Policie ČR)

Muže s kuklou na hlavě a dvěma samopaly v autě, který se chystal vyloupit pumpu v Církvici na Kutnohorsku, se podařilo po divoké automobilové honičce dopadnout policistům z Čáslavi.

Svědci si všimli řidiče Škody Felicie s kuklou na hlavě, který nejméně dvakrát projel kolem čerpací stanice v Církvici. „Policejní hlídka ho později spatřila u jedné čáslavské benzinky. Následovala honička ulicemi města, při které řidič nereagoval na výzvy policie k zastavení,“ uvedl mluvčí kutnohorské policie Daniel Votroubek.

Zmařit své dopadení se pokusil v Čáslavi v ulici Emila Picka, když na silnici vyhodil z auta polystyrenové kostky se zapíchanými hřebíky. „Hlídka ale v pronásledování pokračovala a poblíž křižovatky na Močovice skončil unikající vůz v závěji. Zadržený muž měl u sebe samopal vzor 58 se dvěma zásobníky a v zavazadlovém prostoru další samopal, takzvaný škorpion, rovněž s náboji,“ doplnil Votroubek.

Navíc mu naměřili 1,22 promile alkoholu v dechu. Policisté nyní zjišťují, jak se muž ke zbraním dostal a zda s nimi nebyl spáchán trestný čin.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.