Srážka vlaků: Zranilo se 15 lidí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Srážka vlaků: Zranilo se 15 lidí!

Osobní vlak skončil s rozbitým čelním sklem.
Osobní vlak skončil s rozbitým čelním sklem. (Aha! – Martin Přibyl, HZS Středočeského kraje)

Panika, křik a strach o život. Tak to vypadalo včera v osobním vlaku, který v Kamenných Žehrovicích u Kladna narazil do posunovací lokomotivy. Na místě bylo 15 zraněných, na pomoc letěl i vrtulník!

K neštěstí došlo včera dopoledne. Osobní vlak z Kladna do Rakovníka narazil při rychlosti 28 km/h do stojící lokomotivy. „Strojvedoucí viděl lokomotivu proti sobě, proto zatáhl za rychlobrzdu a běžel se schovat,“ popsala dramatickou situaci mluvčí drah Radka Pistoriusová, podle níž byli mezi zraněnými i vlakvedoucí a strojvedoucí.

Záchranáři měli na místě plné ruce práce. Vrtulník také převezl jednoho vážně zraněného cestujícího do pražské nemocnice.

„Měl úraz hlavy a otřes mozku,“ vysvětlila mluvčí středočeské záchranky Tereza Janečková. Ostatní cestující vyvázli se středními a lehčími úrazy, které si vyžádaly ošetření na chirurgii a ortopedii kladenské nemocnice. Kdo je za nehodu zodpovědný, zatím vyšetřuje drážní inspekce.

Záchranáři ošetřovali cestující přímo ve vagonu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.