Se samopalem ukradli 1,4 milionu korun! Už je dopadli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

neděle 28. dubna 2024

Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert

Se samopalem ukradli 1,4 milionu korun! Už je dopadli!

Kromě samopalu měli loupežníci i baseballovou pálku a provaz.
Kromě samopalu měli loupežníci i baseballovou pálku a provaz. (ČTK – Tomáš Frait)

Kriminalistům se podařilo dopadnout tři muže (40, 37 a 28), kteří mají na svědomí březnovou ozbrojenou loupež ve výrobně masa v Mladějovicích na Olomoucku. Při přepadení byli maskováni a měli samopal. Odnesli si celkem 1,4 milionu korun!

Maskovaní pachatelé začátkem roku napadli majitele firmy a dva zaměstnance. Muže spoutali a majitele odvlekli do jeho domu, kde jej nutili vydat peníze. Pachatelé byli ozbrojeni samopalem. Když se přepadený majitel podniku bránil, zazněl v místnosti varovný výstřel. Pak zmizeli s penězi, stravenkami i dodávkou plnou masa.

Celkem podle policie při loupeži způsobili škodu za téměř 1,4 milionu korun. Teď ale spadla klec! Zásahová jednotka muže zadržela v centru Olomouce. „Všichni byli trestáni za různorodou trestnou činnost, takže nám a našim policistům to nejsou osoby neznámé,“ uvedl vedoucí krajského odboru obecné kriminality Libor Šamšula. Všem zadrženým hrozí trest vězení až 12 let.

Přepadení přibývá

Kriminalisté v celé republice se v posledních týdnech potýkají se vzrůstajícím počtem loupežných přepadení. Před Vánocemi je to podle policistů trend, který se každý rok opakuje a pokračuje i v lednu, kdy se lidé potřebují zahojit, případně vyřešit nabrané půjčky. V těchto dnech se tak se zvýšeným zájmem lupičů potýkají především banky, pošty, benzinové stanice a některá klenotnictví.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.