Útočník z Ostravy - Už je ve vazbě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Útočník z Ostravy - Už je ve vazbě!

Útočník Radim sedí ve vazbě, aby neovlivňoval svědky.
Útočník Radim sedí ve vazbě, aby neovlivňoval svědky. (youtube.com)

Na útočníka z Ostravy uvalila včera soudkyně vazbu. Radim (16), který brutálně pobodal tři děti, tak zůstane ve vězení. Protože je však nezletilý, hrozí mu za brutální čin nejvýše deset let za mřížemi.

Podle soudkyně hrozilo, že by pachatel ovlivňoval svědky a pokračoval v útocích. Navíc je vyšetřován v souvislosti s jiným násilným útokem a také dříve šikanoval děti. Filip (16), který útočníka Radima doprovázel, nebyl zatím obviněn z ničeho. Údajně měl hned po prvním útoku utéct. „Udělali ze mě zm**a jenom za to, že jsem se nenechal pobodat místo těch dětí.

Ruku na srdce, vy, stát tam, skočili byste mu do rány? Chci jen, abyste si uvědomili, že vy, být na mém místě, byste nebyli o moc většími hrdiny, než jsem byl já,“ brání se na svých internetových stránkách Filip. Policisté se však při vyšetřování stále zaměřují i na něj. „Vzhledem k tomu, že je vyšetřování na počátku, nelze vyloučit i případné trestní stíhání jakékoliv další osoby,“ prohlásila policejní mluvčí Darina Majková.

Zdravotní stav nejvážněji zraněného hocha (9), který po útoku skončil ve Fakultní nemocnici Ostrava, je stabilizovaný a školák je mimo ohrožení života. Další dva chlapci (13 a 14) jsou stále v péči lékařů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.