Otec vrah - Udusil kojence polštářem! Dostal 18 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otec vrah - Udusil kojence polštářem! Dostal 18 let!

Otec Kristýnky půjde za mříže na 18 let.
Otec Kristýnky půjde za mříže na 18 let. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Trýznění novorozeněte, které skončilo jeho vraždou, potrestal včera hradecký soud 18 lety vězení pro brutálního otce Vlastimila Suchánka (30). Jeho manželce Anně Suchánkové (21), která se podle obžaloby na týrání dvouměsíční Kristýnky podílela, uložil tři roky vězení.

Takové týrání dítěte nepamatují ani zkušení kriminalisté. Soudce Luboš Sovák včera řekl, že jednání obžalovaných bylo trýznivé. Podle něj byl Suchánek dominantní, manželka se mu podřídila. „Kdyby proti jeho jednání zasáhla dříve, nemuselo k úmrtí vůbec dojít,“ řekl.

Suchánek během líčení šokoval nejen tím, co spáchal, ale i vysvětlením, proč s dítětem surově zacházel. Vadilo mu, že pláče, a tak s ním prý naložil jako s budíkem. Ten také, když zvonil, strčil pod peřinu, aby měl klid. S miminkem navíc třásl a tloukl do něj. Kristýnce tak způsobil četné zlomeniny lební klenby, krvácení mezi mozkové obaly a zhmoždění mozku.

Státní zástupkyně Hana Flídrová označila případ za výjimečný. „V obdobných případech, kdy otec týral dítě, tak se to dělo bez přítomnosti matky. V tomto případě byla přítomná, a nejen že nezabránila jednání svého manžela, ale dokonce se začala chovat stejným způsobem,“ dodala zástupkyně.

Holčička se narodila letos v lednu a 23. března na následky zranění zemřela. Rozsudek dosud není pravomocný.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.