Štěňata v útulku: Přichází mráz, chcete nás? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Štěňata v útulku: Přichází mráz, chcete nás?

Imro, Fero a Margita
Imro, Fero a Margita (pro Aha! – Útulek Jimlín)

Psí »babyboom« trápí před nadcházející zimou útulek v Jimlíně u Loun. V současné době nabízí k osvojení 18 pejsků od šestého týdne do jednoho roku věku. Psím mrňatům chybí láskyplná náruč a mrazivé počasí jim také nepřidá.

Koncem léta do útulku přišlo několik březích fen, kterých se jejich majitelé zbavili zřejmě kvůli tomu, aby nemuseli řešit problémy se štěňátky. Další štěňata lidé opustili v lese, pohodili v krabici na ulici, jiná přivázali poblíž útulku.

Navíc nová mláďata stále přicházejí. „Potřebují každodenní neustálou péči, výchovu a teplo domova. To jim žádný útulek nemůže poskytnout,“ říká provozovatel útulku David Kubalík s tím, že na odchov tolika štěňátek nejsou ani zařízení.

Pracovníci by proto pro psí mrňata rádi co nejrychleji našli nové domovy, ve kterých by mohla zůstat napořád. „Nechceme, aby se z nich staly nechtěné vánoční dárky či hračky, ale aby našli opravdové milující páníčky a poznali tak lepší stránku psího života,“ dodává Kubalík. Vybrat si štěňátko má jednu velkou výhodu – bude z něj jednou pes, jakého si sami vychováte. Aktuální nabídku pejsků naleznete i na www.utulekjimlin.wz.cz.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.