Problémový sedmák - Do školy donesl granát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 2. května 2024

Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej

Problémový sedmák - Do školy donesl granát!

Fotografie
Fotografie (internal)

Obrovský šok zažili včera žáci i učitelé základní školy ve Vysokém Mýtě na Orlickoústecku. Jeden ze školáků (14) přinesl na hodinu granát!

Jak to učitelé zjistili, okamžitě celou školu evakuovali. Pyrotechnik pak granát, který zůstal v jedné ze tříd, odvezl k expertize. Podle něj šlo o ruční obranný granát F1, který byl však naštěstí nefunkční. Vyráběl se za druhé světové války.

„Za jedenadvacet let, co jsem ve funkci, se tu podobný případ nestal. Teď zpytuji svědomí, kde jsme udělali chybu,“ řekl ředitel školy Miroslav Miška. Podle něj jde o problémového žáka sedmé třídy, kterého má na starosti kurátor. Granát prý vyměnil na vesnici za odznak.

S granátem se chlubil před spolužáky a pak jej předal učitelce. „Žák propadl, teď opakuje ročník. Asi dostane snížený stupeň z chování, řada vyučujících si s ním neví rady,“ doplnil ředitel.

Zhruba 240 dětí se do tříd vrátilo asi po hodině. Policie vzhledem k věku žáka případ odloží, nahlásí jej ale sociálně právnímu odboru.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.