Utýrali dvouměsíční Kristýnku - Otci vadilo, že plakala | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Utýrali dvouměsíční Kristýnku - Otci vadilo, že plakala

Obžalovaná matka se u soudu rozplakala.
Obžalovaná matka se u soudu rozplakala. (ČTK – Alexandra Mlejnková)

Případ týrání a vraždu dvouměsíční Kristýnky začal včera projednávat soud v Hradci Králové. Z vraždy se zodpovídá její otec Vlastimil Suchánek (30), který s manželkou Annou (21) také novorozeně týral. Oba se přiznali.

Manželé z Náchodska dcerku, která se narodila letos v lednu, týrali od poloviny února do konce března. Večer ji balili do peřiny, nemohla dýchat a hýbat se. Suchánek holčičku přes peřinu bil rukou, a způsobil jí tak zlomeniny lebeční klenby, krvácení mezi mozkové obaly a zhmoždění mozkové tkáně. Novorozeně 23. března zemřelo.

„Chtěl jsem, aby se rychleji unavila, vybrečela a šla spát. Dost mě rozčilovalo, že večer brečí,“ přiznal. Jeho žena u soudu vypověděla, že balení novorozeněte do peřiny byl jeho nápad. „Vadilo mu, že brečelo, a on se nemohl dívat na televizi. Nedokázala jsem se přitom na něj ani dívat, prosila jsem ho, ať to nedělá,“ řekla. Přiznala však, že sama děcko do peřiny také dvakrát zabalila. Na dubnovém pohřbu holčičky, kterého se Aha! zúčastnilo, byla matka ztrátou dcery otřesena a nic nenasvědčovalo tomu, že by sama mohla mít na její smrti podíl.

Suchánkovi hrozí až výjimečný trest, Suchánkové za týrání až osm let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.