Rozpustil důchodce v kyselině! Dostal 15 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Rozpustil důchodce v kyselině! Dostal 15 let

Štefan Václavek dostal za vraždu 15 let.
Štefan Václavek dostal za vraždu 15 let. (ČTK – Jaroslav Ožana)

Doslova hororový případ řešil včera ostravský krajský soud. Na lavici obžalovaných usedl Štefan Václavek (29), který letos v únoru brutálně uškrtil důchodce (†81) a poté se jeho tělo pokusil rozpustit v kyselině!Václavek si v domě své budoucí oběti pronajímal byt a s majitelem měl časté spory. Hádky mezi oběma nakonec vyvrcholily vraždou.

Václavek se na seniora vrhl a začal ho škrtit rukama a později i prádelní šňůrou, kterou si přinesl. Pak odešel do svého bytu, kde si vypil kávu a vykouřil cigaretu. Později se do bytu oběti vrátil, aby tělo zkontroloval a vymyslel způsob, jak se mrtvoly zbavit. Nakonec se rozhodl použít kyselinu a tělo důchodce v ní rozpustit. V této činnosti vrahovi pomáhala jeho známá. Václavek položil tělo, které ona svlékla, do vany. „Věděli, že poškozený pracoval jako chemik a předpokládali, že v domě najdou potřebné chemikálie,“ vysvětlil předseda senátu. Žena mrtvého polila kyselinou mravenčí a chlorovodíkovou. Tělo se ale nerozpouštělo. „Jen došlo k zasyčení a vývinu zápachu,“ uvedl soudce.

Za svůj krutý čin si Václavek od soudu odnesl 15 let vězení. Rozsudek je pravomocný. Vrah si kromě 15 let odsedí ještě jeden rok navíc, protože byl už dříve odsouzen i za krádeže.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.