Opuštěný kříženec Justy - Hrozí mu slepota! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opuštěný kříženec Justy - Hrozí mu slepota!

Justy je milý pejsek, hrozí mu ale oslepnutí.
Justy je milý pejsek, hrozí mu ale oslepnutí. (utulek-kralupy.estranky.cz)

Velké trápení má roztomilý a jinak veselý kříženec jorkšíra Justy. Nejdříve přišel o svůj původní domov a teď mu navíc hrozí oslepnutí. Útulek v Kralupech nad Vltavou proto nyní urychleně shání finance na jeho operaci.

„U jednoho oka má Justy vylezlou slznou žlázu. Roli hraje každý den. Bez zákroku mu hrozí zánět oka a mohl by přestat vidět,“ říká provozovatelka útulku Monika Kolková. Podle ní dva až tři roky starého pejska přivedli Romové s tím, že už ho nechtějí. „Říkali, že ho nemohou mít, protože vadí buď sousedům nebo majiteli domu, kde bydlí,“ dodává Kolková.

Na rozdíl od jiných psů, kteří prý prošli romskou »výchovou« a jsou z nich většinou nepřizpůsobiví útěkáři, je Justy čistotný, hodný a velmi mazlivý pejsek. „Miluje lidi i děti, snáší se i s jinými psy. Rychle chápe, co se po něm chce, a dobře chodí na vodítku. Kdo mu dá nový domov, určitě neprohloupí,“ míní Kolková.

Podle ní ale musí Justy nejdříve podstoupit operaci. „Lidé ne vždy dokážou pejska doléčit, a tak ho chceme dát, až bude zcela zdravý,“ dodává Kolková. Podle ní bude potřeba sehnat na samotnou operaci i léčení zhruba 5 tisíc korun.

Chcete-li Justymu pomoci, můžete přispět na jeho operaci libovolnou částkou na účet 465532349/0800. A máte-li zájem o jeho adopci, volejte na číslo 775 105 275.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.