Vladimír Felcman - Má studnu hlubokou 87 metrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Vladimír Felcman - Má studnu hlubokou 87 metrů!

Pan Felcman u vrtu za-krytého skruží.
Pan Felcman u vrtu za-krytého skruží. (pro Aha! – Jan Čada)

Pan Vladimír Felcman (59) žije ve Zlíně na pořádném kopci nad městem. Když si stavěl rodinný dům, usmyslel si, že na velkou zahradu potřebuje vlastní studnu. V tomto terénu věc stěží myslitelná. Přesto se mu to povedlo a je teď nejspíš českým rekordmanem. Jeho studna má totiž hloubku 87 metrů!

„Využil jsem umu svých kamarádů a probojoval se speciální vrtnou soupravou až do hloubky, kterou jsem potřeboval a kde byl dostatek vody,“ říká muž, který se živí jako zámečník. A studna je to pořádná. Zatímco běžně se kopou studny do hloubky okolo dvanácti metrů a vrtají kolem dvaceti, voda u pana Felcmana vyvěrá z hlouby, na kterou je už potřeba povolení báňského úřadu – z neuvěřitelných 87 metrů! Navíc je mimořádně kvalitní, hygienici ji označili za vhodnou pro kojence. Jednu odchylku ale přeci jen voda má, obsahuje značné množství železa. Možná ale právě proto se tak daří zahrádce a především jahodám...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.