Soud se žháři z Vítkova - Natálka je opožděná | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Soud se žháři z Vítkova - Natálka je opožděná

Natálka má kvůli léčbě psychické problémy.
Natálka má kvůli léčbě psychické problémy. (ČTK – Jaroslav Ožana)

V Ostravě pokračuje soud se žháři z Vítkova. Vypovídali znalci, kteří hodnotili stav popálené Natálky (2). Oheň ji prý poznamenal nejen fyzicky, ale i psychicky. Natálku podle odborníků poznamenaly dlouhotrvající narkózy. „Pozoruji určité známky psychické retardace,“ prohlásil znalec Igor Dvořáček.

Dívka tak může mít do konce života narušený duševní vývoj. I díky tomuto svědectví se celý proces se čtveřicí neonacistů chýlí k závěru. Dokazování je teoreticky u konce. Dobrovolný hasič, jenž přivedl policii na stopu žhářů z Vítkova, u soudu včera opět odmítl vypovídat. V oddělené soudní místnosti řekl, že má strach o svou bezpečnost a o rodinu.

Muž z Otic na Opavsku vyslechl telefonát své známé s jedním z obžalovaných a vše oznámil policii. Ta se tak rychle dostala žhářům na stopu. U soudu byl dnes podruhé. Poprvé odmítl mluvit v květnu. „Bereme na vědomí vyjádření svědka. Chápeme jeho osobní důvody. Nebudeme jej nijak sankcionovat,“ řekl soudce Miloslav Studnička.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.