Ozbrojený muž v tunelu u Plzně - Na auta mířil puškou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ozbrojený muž v tunelu u Plzně - Na auta mířil puškou!

Fotografie
Fotografie (internal)

Doslova policejní manévry se v úterý večer rozpoutaly na dálnici D5 u Plzně. Poblíž tunelu Valík se pohyboval muž (27) se zbraní! Na ozbrojence upozornil všímavý a vystrašený řidič. Policie okamžitě tunel uzavřela a včera střelce dopadla. Jaké ale bylo překvapení zkušených kriminalistů, když zjistili, že ozbrojenec strašil jen pouťovou atrapou!

Na podezřelého muže se samopalem upozornil kolem deváté hodiny večerní jeden z řidičů, který tunelem projížděl. Muž byl následně zachycen i kamerovým systémem. „Jeden řidič tvrdil, že si po průjezdu tunelem všimnul na pravé straně muže, který zřejmě drží pušku a míří do tunelu. Policisté okamžitě reagovali a na monitorech kamerového systému v tunelu takového člověka skutečně zaznamenali,“ popsala situaci krajská policejní mluvčí Martina Kohoutová.

Na místo okamžitě vyjely policejní hlídky, zásahová jednotka a do akce byl nasazen i vrtulník s termovizí. Tunel byl na půl hodiny uzavřen a policisté ho důkladně prohledali. Zároveň se strhla lavina úvah a vyšetřování, co je tajemný muž zač. Akce sice začala jako pravá gangsterka, skončila ale banálně. Policisté včera nakonec muže dopadli a pravda vyšla najevo.

„Jedná se o fanouška bojových sportů a airsoftu z Plzně, který si chtěl vyzkoušet pocity ostřelovače. Proto s maketou ostřelovací pušky zalehl na svah k tunelu a přes puškohled namontovaný na maketě sledoval auta projíždějící tunelem,“ sdělila podrobnosti k případu Kohoutová. Muž byl nakonec propuštěn a jeho čin se hodnotí jen jako přestupek. Podle informací Aha! je muž labilní a mohla ho inspirovat i nedávná střelba v Bratislavě.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.