Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Martina Antalová z Odoleny Vody: Maso z mlýnku vyčistí brambora! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Martina Antalová z Odoleny Vody: Maso z mlýnku vyčistí brambora!

Zbytky masa z mlýnku bez problému dostane brambora.
Zbytky masa z mlýnku bez problému dostane brambora. (Profimedia.cz)

Rady zkušených hospodyněk jsou k nezaplacení a často vám dokážou ušetřit slušnou sumu peněz. Dnešní tipy nám zaslala Martina Antalová z Odoleny Vody.

Mlýnek na maso nejlépe vyčistíte, když po mase umelete ještě syrovou bramboru. Tím se z každé škvíry vytlačí kousky masa, které by mohly zahnívat. Mlýnek pak stačí rozebrat a propláchnout.

Pokud nechcete mít v omáčce hrudky, můžete zkusit následující trik. Mouku na zahuštění nasypte do zavařovací šroubovací lahve s teplou vodou, uzavřete a protřepte.

Pokud chcete ušetřit za drahé čisticí prostředky pračky, můžete si vypomoci prověřeným babiččiným receptem. Jednou za měsíc nalijte do pračky litr octa a nechte prát bez prádla na šedesátistupňový program. Pračka se vyčistí od choroboplodných zárodků.

Karbanátky namísto smažení v oleji na pánvi pečte v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Je to chutné, netučné a hlavně zdravé. Během pečení karbanátky pokropte vodou.

Trička a halenky po praní nevěšte na šňůru, ale pořiďte si více ramínek a sušte prádlo přímo na nich. Trička se krásně »vyvěsí« a žehlení je mnohem snazší. Některé látky se vůbec žehlit nemusejí a ušetříte za energii.

Chloupky z oděvů odstraníte tak, že si dlaň ovážete lepicí páskou. Lepkavou stranou pak přejíždějte přes místo, které chcete vyčistit. Je to úžasná a levná »chlupolapka«, která kromě zvířecí srsti zvláště dobře odstraní i vlasy či žmolky. Nemusíte si kupovat drahé válečky na čištění.

Své zaručené rady posílejte na: aha@ahaonline.cz ● Zveřejněné tipy odměníme částkou 500 Kč!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.