Speciál o nožích: Víte, na co který je? Zapomeňte na krátké a keramické nože! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Speciál o nožích: Víte, na co který je? Zapomeňte na krátké a keramické nože!

Šéfkuchař Václav Frič vždy před krájením doporučuje »narovnat« ostří ocilkou.
Šéfkuchař Václav Frič vždy před krájením doporučuje »narovnat« ostří ocilkou.  (Aha! – Daniel Černovský, ara)

Každý den je bereme do ruky. Máme jich většinou plný šuplík. Ale občas si uvědomíme, že vlastně ani netušíme, proč je tenhle nůž zubatý, jiný má v sobě díry a ten další je tak ohebný, že s ním nejde prakticky nic ukrojit.

„Každý potřebuje tři základní nože. Většinou stejně ty další nepoužívá,“ říká šéfkuchař Pražského kulinářského institutu Václav Frič. Deník Aha! vám poradí, jak s nimi správně krájet, k čemu slouží ty ostatní a jaké pomůcky by ve vaší kuchyni neměly rozhodně chybět.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.