Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Petra Odehnalová z Brna-Bohunic: Na zvíkačku je led! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Zaručené tipy od čtenářů! Dnes radí Petra Odehnalová z Brna-Bohunic: Na zvíkačku je led!

Fotografie
Fotografie (internal)

Dnes pokračujeme v našem seriálu zaručených rad od čtenářů, kterak vyzrát na nástrahy všedního života v domácnosti. Vždyť tipy od našich babiček a prababiček spolehlivě fungují i v dnešní době. Máteli obdobné rady, pošlete je k nám do redakce, a ještě dostanete odměnu 500 Kč.

Osvěžit vzduch v místnosti můžeme tak, že dáme do odpařovače trochu citronové šťávy. Krásně místnost provoní, když dáme na radiátor na tácek citronovou, pomerančovou nebo jinou citrusovou kůru. Jak se postupně suší, vydává velmi příjemnou vůni.

Ve skříních máme někdy vlhčeji (např. na chalupě, kde se tak často nepobývá a nebo v méně vytápěné místnosti doma), pak máme obavy, aby nám nezačalo vlhnout i oblečení nebo jiné věci ve skříni uložené. Chráníme se proti tomu tak, že do skříně položíme mističku s obyčejnou bílou křídou. Křídu můžeme také zavěsit. Křída pohlcuje a nasává přebytečnou vlhkost.

Těsné boty vytřeme uvnitř důkladně alkoholem a pak si je obujeme, boty se takto snadněji vytvarují podle naší nohy.

Kousek žvýkačky na koberci pomůže odtranit pytlík s kostkami ledu, který na postižené místo položíme. Žvýkačka ztuh-ne a po chvilce ji snadno vydrolíme a odstraníme. Rozhodně ji nečistíme pomocí tepla, protože to by žvýkačka naopak stále více lepila a matlala se.

Na čištění struhadel a lisu na česnek nám dobře poslouží pevný zubní kartáček pokapaný jarem. Kartáčkem dobře vyčistíme i mlýnek na mák, v tom případě však na něj nedáváme jar.

Na poškrábané sklíčko u náramkových hodinek dáme trošku zubní pasty a potom je dobře přeleštíme, povrch sklíčka pak bude zase pěkný.

Své zaručené rady posílejte na: aha@ahaonline.cz ● Zveřejněné tipy odměníme částkou 500 Kč!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.