Milan Schejbal (†56) prohrál s rakovinou: Vybojoval si 5 let života navíc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Milan Schejbal (†56) prohrál s rakovinou: Vybojoval si 5 let života navíc!

Milanovi dávali lékaři rok života, díky své vůli si ho protáhl o další čtyři.
Milanovi dávali lékaři rok života, díky své vůli si ho protáhl o další čtyři. (pro Aha! – M. Durasová)

Pět let bojoval s rakovinou jícnu a žaludku. Lékařské kapacity nad ním kroutily hlavou – dávaly mu totiž nejvýše rok života. Ekonomický poradce a fotbalový manažer Milan Schejbal (†56) po 11 operacích, více než 1000 hodinách chemoterapií a po několika cyklech ozařování, svůj boj nakonec prohrál.

Do poslední chvíle neztrácel smysl pro humor a optimismus – pracoval, hrál fotbal, cvičil a jezdil na kole. Věřil, že soupeře jménem rakovina skutečně porazí.

„Milan Schejbal bojoval s generalizovaným karcinomem jícnu, který postupně metastázoval do různých částí těla. Lidé s touto diagnózou přežívají maximálně 12 až 14 měsíců, on bojoval téměř pět let. To je naprostý medicínský unikát, výjimečný případ, který nepamatují naši lékaři za celou svou medicínskou praxi,“ uvedla Renata Jenšíková, mluvčí Fakultní nemocnice Plzeň.

„Naskočila mi na krku taková malá uzlina, třetí den jsem s tím raději šel k doktorovi. Nakonec se přišlo na to, že mám nádor na jícnu a žaludku. Byl schovaný, takže bylo obtížnější jej najít. Lékaři se divili, že se nedusím,“ popisoval loni Aha! Milan Schejbal.

Okamžitě nastoupil na sérii chemoterapií, po nichž následovala operace. Jen jednou operací ale zápas s rakovinou neskončil. Objevily se metastázy, následovaly další operace a léčba. Díky ní a nezdolné síle a optimismu si mohl Schejbal o čtyři roky déle než podobně nemocní lidé užívat života, rodiny a dostal se i do odborných publikací...

Kliknutím zvětšete

Takto jsme o Milanovi Schejbalovi psali loni v prosinci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.