Tajemství pomníčků 17. díl! Tomáš (†22) z Ostravy - Zabil se na nové motorce | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Tajemství pomníčků 17. díl! Tomáš (†22) z Ostravy - Zabil se na nové motorce

Motorka zůstala zaklíněna pod svodidly.
Motorka zůstala zaklíněna pod svodidly. (pro Aha! – Tomáš Kořistka)

Tomáš se na nové motorce vracel společně se dvěma kamarády do Ostravy. Na motorce jel sám, kluci jeli za ním v autě. Na okamžik, který tehdy v roce 2008 následoval, prý nikdy v životě nezapomenou.

..

Své dlouholeté kamarády Tomáš předjel ohromnou rychlostí kousek za kruhovým objezdem v Bohumíně-Vrbici. „Jel za námi, předjel nás a pak už jsem viděl jenom dým a motorku vraženou pod svodidly. Snažili jsme se mu s kamarádem pomoct. Sanitka přijela za 10 minut, ale to už bylo pozdě,“ popsal Aha! tragickou událost z předloňského září jeho kamarád.

Jezdit uměl prý Tomáš dobře a nikdo nechápe, co se tehdy vlastně stalo. Projížděl mírnou levotočivou zatáčku, ale v té rychlosti asi tak mírná nebyla. Zřejmě motorku příliš naklopil a dostal smyk. Náraz do svodidel v té rychlosti mu nedával naději na přežití.

„Tachometr se zastavil na údaji 180 km/h,“ říkají kamarádi motorkáři. Ti se u frekventované silnice čas od času zastaví u kříže, který už z dálky přijíždějící řidiči vidí.

Jen Tomášova fotka po dvou letech postupně bledne...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.