Opilý řidič přizabil spolujezdkyně - Romana a Sandra bojují o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Opilý řidič přizabil spolujezdkyně - Romana a Sandra bojují o život

Romana a Sandra jsou ve vážném stavu v nemocnici.
Romana a Sandra jsou ve vážném stavu v nemocnici. (pro Aha! – David Vangr, ara)

Děsivé! Dvě nerozlučné kamarádky málem zabil opilý řidič (20), který je vezl ve svém autě. Hrozivá dopravní nehoda se stala na začátku týdne mezi Vamberkem a Rychnovem nad Kněžnou. U obce Lupenice nezvládl mladý řidič řízení, vyletěl ze silnice a narazil do stromu. Po nehodě mu policisté naměřili 1,66 promile alkoholu v dechu.

Sám řidič Zdeněk S. z Kostelce nad Orlicí vyvázl bez zranění. Spolujezdkyně Romana (16) a Sandra (16) jsou však těžce zraněné. Jedna z nich je stále v kritickém stavu a lékaři ji udržují v umělém spánku.

„Má natržená játra, probodnuté obě plíce, zlomenou krční páteř a krvácení do mozku,“ píší její kamarádi na internetové síti Facebook. Lékaři z Fakultní nemocnice v Hradci Králové však nechtějí zdravotní stav pacientek kvůli jejich věku komentovat.

Na Facebooku také už vznikla skupina, která vyjadřuje podporu oběma těžce zraněným dívkám. „Pořád nemůžu uvěřit, že teď někde obě leží v nemocnici na přístrojích. To není fér, bojujte,“ vzkazují středoškolačkám jejich kamarádi.

Podle informací Aha! děvčata s řidičem dlouho kamarádila. „Chodily na diskotéky. Byl to takový jejich idol,“ říká jejich známý Petr. Řidič-ožrala prý ve městě platí za raubíře.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.