Topolánek má práci: Bude profesorem! Upekli to na tajné schůzce... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Topolánek má práci: Bude profesorem! Upekli to na tajné schůzce...

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek (Aha! – Martin Hykl, David Kundrát, Marek Pátek)

Expremiér Mirek Topolánek (54), který musel vyklidit politické posty kvůli neopatrným hláškám na účet homosexuálů a Židů, skoro půl roku žil z odstupného od ODS, a ne a ne si najít důstojnou práci. To se ale změnilo – bude totiž přednášet na pražské Vysoké škole ekonomické!

„Budou to devadesátiminutové přednáškové bloky, v nichž vystoupím s docentem ekonomie Jiřím Schwarzem,“ řekl Topolánek časopisu Týden. Budeli o přednášky na téma, jak politici ovlivňují ekonomiku nadstandardní zájem, se uvidí, až začne v říjnu semestr.

S ekonomem Schwarzem, který byl součástí Topolánkova předvolebního ekonomického týmu, asi expremiér jednal o spolupráci pěkně dlouho. „Nejdříve se přede mnou schovával, jako před všemi,“ říká přitom Schwarz.

Aha! ale v dubnu přistihlo oba pány ještě s exšéfem poslaneckého klubu ODS Petrem Tluchořem a někdejší Topolánkovou asistentkou Gabrielou Kloudovou, jak dumají o Mirkově profesionální budoucnosti…

Topolánek, Schwarz, Tluchoř a Kloudová – tahle čtveřice už měsíce domlouvala, »kam s Topolem«.

Topolánkův kamarád, ekonom Jiří Schwarz.

Kliknutím zvětšete

O schůzce Topolánka a Schwarze informovalo Aha! už v dubnu.

Hospodský Dalík?!

Nového koníčka si našel i Topolánkův »jediný skutečný přítel«, milionář Marek Dalík. S jachtařským magnátem Radkem Mašínem, který byl také zapleten do loňské »jachtařské dovolené« politiků a lobbistů v Toskánsku, totiž založili firmu Ráj 7 s.r.o. v pražském holešovickém přístavu. Zaměření firmy je zatím nejasné, k objektu ale má patřit i hospoda, kterou povedou Dalík s Mašínem.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.