Takhle roste Grossův palác! Je to přesně rok, co se začal stavět... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Takhle roste Grossův palác! Je to přesně rok, co se začal stavět...

Srpen 2010. Hrubá stavba je skoro hotová, zbývají už jen drobnosti a střecha.
Srpen 2010. Hrubá stavba je skoro hotová, zbývají už jen drobnosti a střecha. (Aha! – Martin Pekárek, Martin Přibyl, Dan Černovský, ara)

Expremiér a nynější advokát Stanislav Gross (40) po odchodu z politiky bídou rozhodně netrpí. Před dvěma lety si koupil vilu v pražském Slivenci za 10,2 milionu korun, ale jak ukázal čas, takové bydlení mu bylo málo. Protože zastavěná plocha byla jen 90 m² a zahrada měla rozlohu více než 1000 m², rozhodli se loni v červenci manželé Grossovi zbourat starý dům a postavit nový!

Šárce Grossové (40) se starý dům sice údajně líbil, ale prý jej nešlo udržet. „Byl hrozně mokrý. Dlouho se o něj zřejmě nikdo nestaral,“ řekla Aha! před časem.

Luxus ve vznikající obrovské vile jí ovšem proti srsti nebude. Vila se třemi podlažími bude mít plochu 400 metrů čtverečních.

A cena? Oslovení architekti ji odhadli na 20 až 25 milionů korun, ale vše samozřejmě záleží i na tom, jak si Gross vilu vybaví uvnitř. „Hrubá stavba je skoro hotová, do podzimu zřejmě bude dům kompletní. V zimě se obvykle dokončují vnitřní prostory a na jaře příštího roku se Grossovi mohou nastěhovat,“ předpovídá stavař Petr Koura.

Autem se dá navíc za deset minut z vísky dojet do Prokopského údolí, kde si Grossovi nedávno pořídili další nemovitost – zrekonstruovaný statek s restaurací Černý kohout. Gross tak i nadále utrácí peníze, ke kterým přišel za podivných okolností...

Co všechno Grossovi vlastní?

  • Byt na Floridě za 13 milionů Kč.
  • Dům v Praze-Slivenci za 35 milionů Kč.
  • Byt 4+1 v Praze na Barrandově za 7 milionů Kč.
  • Statek s restaurací v Prokopském údolí za 21 milionů Kč.

Stanislav Gross a Šárka Grossová

Z kupy cihel má vzniknout tento architektonický skvost.

Průběh stavby:

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.