Vedra jsou zpátky - Jak přežít v autě bez klimatizace | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vedra jsou zpátky - Jak přežít v autě bez klimatizace

 (Aha! – Martin Přibyl)

To se nedá vydržet! Vedra k zešílení sužují zejména řidiče. Pokud nemají v autě klimatizaci nebo se jim porouchá, jsou dokonce ve vážném ohrožení života. Pokud se totiž nebudou dostatečně chladit, mohou si přivodit i srdeční kolaps! Deník Aha! vám proto přináší několik rad, jak přežít v rozpáleném voze bez klimatizace.

Úplně nejhorší situace může nastat, když zoufalá posádka vozu zůstane uvězněna v koloně na dálnici. Je proto důležité vozit s sebou minimálně 2 litry vody bez příchutě na osobu.

„Voda bez příchutě je nejvýhodnější, protože i když zteplá nebo je v autě dlouho, zůstává stále užitečná. Lze ji nalít například do ostřikovačů či se s ní polít a tím se alespoň trochu ochladit,“ říká Kamil Perucký ze soukromého cestovatelského autoklubu.

„Výhodné je pořídit si i pytlík s ledem, který se prodává na většině benzinek,“ dodal Perucký.

Kliknutím zvětšete

Co dělat, když »vaříte«?

Noční můrou každého řidiče je, když mu automobil vypoví službu. Nejčastějším defektem v parných letních měsících je přehřívání, auto lidově »vaří«. Co dělat, když zpozorujete, že teplota motoru začíná rychle stoupat?

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.